Belépés
Borjúhús mézes mártással
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg borjúhús, 1 dl olívaolaj, 2 db citrom, só, bors. A mártáshoz: 2 dl húslé, 2 dl tejszín, só, bors, 1 kávéskanál apróra vágott citromfű, 1 citrom kicsavart leve és reszelt héja, 2 evőkanál méz, 1 kávéskanál durvára tört rózsabors. A sűrítéshez: 1 evőkanál étkezési, keményítő 3 dkg vajjal kikeverve.

Elkészítése: A citromot vékony ka...
Citromos csirkeleves
Hozzávalók:

0,5 kg csontos csirkemell, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg zellergumó, 1 gerezd fokhagyma, 1 púpozott evőkanál liszt, 4 dkg margarin, 1 dl tejszín, 2 db tojássárgája, 1 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, őrölt bors, csipetnyi tengeri só.

Elkészítése:

Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket, és...
Epres-krémes palacsinta
Hozzávalók (8 palacsintához):
100 g finomliszt, 2 tojás, egy csipet só, 2,5 dl tej, 1 ek. olaj, 1 ek. rum, 4 citromfű-/mentabóbita. A mártáshoz és a töltelékhez: 50 dkg eper, 10 + 5 dkg cukor, 1 citrom, 1 ek. étkezési keményítő, 1 tasak vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 0,5 dl rum.
1. A palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel, lefedjük, 30 ...
Gombás pulykaragu makarónival
Hozzávalók (4 személyre):
100 g csiperkegomba, egy csokor újhagyma, egy csokor kapor, 200 g paradicsom, 400 g pulykamell, 2 ek. olaj, só, bors, 2 dl tyúkhúsleves (kockából), 2 ek. étkezési keményítő, 400 g makaróni (csőtészta), 2 ek. olívaolaj, 4-12 olívabogyó.
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A gombát vékony szeletekre, a hagymát karikákra, a kaprot (néhány szél ki...
Mártogatós kalács
Hozzávalók:

50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 4 dkg élesztő, 7 dkg cukor, 1 tojás, csipetnyi só, kevéske reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük. A cukrot, a citromhéjat, a tojást, a sót és a vaníliás cukrot is a liszthez adjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Legalább egy ó...
Alma-mártás
...
Egy literes cserép vagy porczellán fazékba tegyünk forrni vizet.



Minden személyre fél almát tisztitsunk meg a héjától és vagdaljuk fél kockákba, a forró vizbe együtt az almával tegyünk kevés sót, cukrot és zöld petrezselyem-levelet egy fél kávéskanálnyit apróra vágva.

Ha az alma puhára megfőtt, készitsünk bele habarást: minden személyre szá...
Lemezes linzer
...

Hozzávalók:

1 tojássárgája,
15 dkg zsír,
10 dkg porcukor,
reszelt citromhéj,
40 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
kevés tej,
kakaópor,
baracklekvár.

A tojássárgáját a zsírral, a porcukorral és a citromhéjjal habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet, hogy jól gyúrható l...
Szerelmeslevél
...
30 deka liszttel elkevert
1/2 csomag sütőport
20 deka vajjal vagy 15 deka zsírral késsel jól összedolgozzuk, azután
5 tojás sárgájával gyúrjuk.

A tésztából kis, dió nagyságú gömböket formálunk, melyeket vékonyra nyújtva, a következő töltelékkel közepén egy ujjnyi szélesen vastagon megkenünk.

Töltelék:
5 tojás habját,
20 de...
Almás szelet
...
Hozzávalók:

1 evőkanál zsír,
2 egész tojás,
40 dkg cukor,
40 dkg reszelt alma,
10 dkg darált dió,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
40 dkg liszt.

A zsírt a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük az almát, a diót, a vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet. Zsírozott, li...
Lottó-tészta
...
Hozzávalók:

35 dkg liszt,
15 dkg zsír,
10 dkg cukor,
3 tojás,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
citrom reszelt héja és leve,
tej,
kakaópor,
meggy,
20 dkg porcukor,
16 dkg darált dió.

A sütőporral elkevert lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd cukrot, 3 tojássárgáját, vaníliás cuk...
Háziasszony remeke
...
Hozzávalók:
2 tojássárgája,
18 dkg margarin,
12 dkg porcukor,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
1/2 csomag sütőpor,
40 dkg liszt,
kevés tejföl,
lekvár,
10 dkg darált dió.

A tojássárgáját a margarinnal és a porcukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a citrom levét és a héját, majd a sütőporral elkevert lisztet, ese...
Joghurtos süti
...
Hozzávalók:

1 pohár natúr joghurt, ugyanezzel a pohárral mérve 1 adag cukor, 2 pohár liszt, 3/4 pohár étolaj, 1/2 csomag sütőpor, 3 tojás, vegyes gyümölcs.

A joghurtot a cukorral, a tojással simára keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és az olajat. Tepsibe öntjük, és gazdagon megszórjuk gyümölcsökkel (almával, meggyel, cseresznyével, szi...
Krumpliprósza
Hozzávalók:

10 nagyobb burgonya, fél liter aludttej, 14-16 evőkanál liszt, zsír, 5-6 evőkanál tejföl, só

Elkészítése:

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és tormareszelőn lereszeljük. A lereszelt burgonyát leszűrjük. A reszeléket aludttejben gyorsan elkeverjük, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, és jól összekeverjük. Erősen kizsíroz...
Makaróni, csőben sütve
Makaróni, csőben sütve

Hozzávalók: 30 deka csőtészta, 4 deci gratinmártás, 1 deci tejföl, 8 deka reszelt sajt, 5 deka vaj, só.
A nyers makarónit eltördeljük, hogy ne legyen túl hosszú. Gyengén sózott, bő, forrásban levő vízbe tesz-szük és megfőzzük, ügyelve, hogy ne ázzék el, ne legyen túl puha. Leszűrjük, hideg vízzel jól leöblítjük, és kevés olvasztott vajjal vagy...
Tojáslepény sonkával
Tojáslepény sonkával

Hozzávalók: 8 tojás, 6 deka vaj, 8 deka sonka vagy egyéb füstölt hús, 1 deci tej.
Serpenyőben felhevítjük a zsírt és megpirítjuk benne a finomra vágott sonkát.
Ügyeljünk, hogy csak félig pirítsuk meg a sonkát. Ezután hozzáadjuk a tejszínnel vagy tejjel elkevert tojást, gyengén megsózzuk, és készre sütjük.
Elkészíthetjük úgy is, hogy a ...
Ponty- vagy harcsapaprikás
Ponty- vagy harcsapaprikás

Hozzávalók: 4 darab 20 dekás halszelet, 6 deka zsír, 5 deka reszelt vöröshagyma, egy kevés pirospaprika, másfél deci tejföl, só, 2 deka liszt, evőkanálnyi lecsó.
A zsíron megpirított vöröshagymába paprikát teszünk és elkeverjük, majd hozzáadjuk a halszeleteket, kellően megsózzuk s a hagymás, paprikás zsíron megpörköljük - keverni nem szaba...
Csikóstokány
Csikóstokány

Hozzávalók: 60--80 deka sertéslapocka, 15--20 deka vöröshagyma, 1 kiskanálnyi pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, só, 4-5 zöldpaprika, 6 deka zsír, 2 deci tejföl, finomra vágott zöldpetrezselyem, 3 deka liszt, 4 deka füstölt szalonna.
A vöröshagymát zsíron megpirítjuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, és beletesszük a kisujjnyi hosszú-ságúra, ceruza-vast...
Ördögkehely
Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró, 20 dkg aszalt szilva, porcukor, 2 dl tejszín, 0,5 dl szilvapálinka, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kiskanálnyi zselatin, 4 szem kockacukor.

Elkészítése:

Az aszalt szilvákat pálinkával elkevert (vagy aromás) vízbe áztatjuk. A túrót villával összetörjük, elkeverjük 0,5 deci tejszínnel, 3-4 kanál porcukorral, vaníliás cukorra...
Narancsos csirke
Hozzávalók:

1 csirke, 1 alma, 2 narancs leve, 1 dl száraz fehérbor, 6 narancs, 5-10 dkg vaj, fél deci olaj, só, bors, petrezselyem, szegfűszeg.

Elkészítése:

A megtisztított csirke hasüregét sóval és apróra vágott petrezselyemmel beszórjuk, és beletesszük a kicsumázott, négybe vágott almát. Ahasüreget össze!űzzük, és felforrósított vaj és olaj kever...
Őszi gyümölcskoktél
HOZZÁVALÓK:

2 evőkanál szőlő (fehér)
2 evőkanál konyak
1 citrom
4 evőkanál méz
2 dl cukormentes szőlőlé
2 fürt muskotályos szőlő
1 alma
1 vilmoskörte
16 diógerezd



ELKÉSZÍTÉS

Előző nap annyi, konyakkal elkevert vízbe áztatjuk a mazsolát, amennyi ellepi. Másnap a citrom héjának felét lereszeljük,...
1 2 3 .......185 186 ....277 278 ....369 370 371 
Címkék: citromot vékony, palacsintákhoz simára, csokor újhagyma, csokor kapor, zöldségeket megtisztítjuk, gombát vékony, hagymát karikákra, langyos tejben, lisztbe öntjük, vaníliás cukrot, liszthez adjuk, literes cserép, forró vizbe, almával tegyünk, alma puhára, citromhéjjal habosra, sütőporral elkevert, következő töltelékkel, ujjnyi szélesen, cukorral habosra, zsírral elmorzsoljuk, porcukorral habosra, citrom levét, pohárral mérve, tojással simára, burgonyát megmossuk, lereszelt burgonyát, reszeléket aludttejben, nyers makarónit, finomra vágott, tejszínnel vagy, kevés pirospaprika, zsíron megpirított, vöröshagymát zsíron, kisujjnyi hosszú-ságúra, aszalt szilvákat, túrót villával, megtisztított csirke, citrom héjának, zöldpetrezselyem, petrezselyemmel, elkészíthetjük, harcsapaprikás, szerelmeslevél, összedolgozzuk, palacsintákhoz, kávéskanálnyit, felforrósított, gyümölcskoktél, cseresznyével, tormareszelőn, tojássárgáját, csiperkegomba, palacsintához, hozzákeverjük, gyümölcsökkel, összekeverjük, megtisztítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.